marți, 4 februarie 2014

Strangerea cuiburilor , la familia de albine


Iata a sosit vremea pentru prima lucrare propriu zisa , anume strangerea cuiburilor pentru a conserva cat mai bine caldura , in urmatorul film se vede cum se ia diafragme si rama , ultima rama se trece in camera de hranire sau antecamera , nu mai ramane decat sa vizionati filmul .


Aceasta idee este de la domnul profesor iata aici filmul facut de dumnealui , pentru a intelege mai bine esenta strangeri pe rame mai putine a albinelor.

8 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Ati afirmat ca dupa 15 februarie faceti stimularea proteica , intrebarea este cate grame pe familie si cate pe roi administrati si daca numai dupa un zbor de curatire consistent iar daca acest zboe nu a avut loc mai merge ca aceste familii sa fie stimulate stiut fiind faptul ca proteinele incarca albina .Sau daca se da o cantitate mica nu are un efect negativ chiar fara zborul de curatie.Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  2. vai de capul albinelor alora

    RăspundețiȘtergere
  3. Da intradevar , voi incepe stimularea proteica , zbor de curatire daca ati urmarit filmul cu apa puteti vedea ca albinenele ies la lucru zborul de curatire efectuanduse deja de mai multe ori , au si puiet in diferite stadi , vazand acest lucru consider ca in 15 februarie voi introduce si proteina in hrana albinelor ancepand cu maxim 10 % din cantitatea de hrana , dar acest lucru il voi face cu polen , le voi administra aproximativ intre 50 si 150 grame in functie de nucleu findca sunt nuclee , iar dupa 3 zile voi urmari daca albina va consuma aceasta hrana urmand sa maresc cate putin doza .

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu inteleg de ce aveti asa de putine albine ce ocupa 2-3 maxim 4 rame de vreme ce in timpul anului am observat ca aveati mai multe rame ocupate .Au fost la inceput roiuri si de aceea sunt asa de putine sau le-ati inmultit si nu au mai fost intarite cu puiet?

    RăspundețiȘtergere
  5. Albinele nu au fost tratate iar spre sfarsitul sezonului cred ca acest lucru si-a facut efectul , albinele oricum sunt foarte stranse consider ca sunt famili care ar putea fi linistit pe 4-5 rame dar doresc o cumulare mai densa de albine astfel in aprilie stupi vor fi plini acum vom vedea cum se vor comporta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate inteprinde linistit niste fumigatii intre principalele culesuri fara ca mierea sa fie afectata deoarece faguri sunt dati la centrifugare si de aceea consider un non sens de ce nu au fost tratate de varoua . Poate nici de diareee sau nosemoza nu au primit in toamna tratament ,pe baza naturala, dar acest lucru e o supozitie.Incercati sa impletiti medicamentatia pentru sanatatea familiei dar intr-o schema in care si calitatea mierii sa nu fie afectata deloc.Familii care sa nu fie tratate de varoua decat natural fara fumigatii mi se pare o utopie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Au fost tratate de nosemoza , singurul lucru a fost netratarea antivaroua care nu va mai fi neglijata deloc si bineianteles ne afectand mierea de consum , rama capcana va fi folosita iar prin tratament se va vedea in ce masura se poate reduce tratametul antivaroua prin medicamentatie , multumesc pentru comentariu si urmareste evolutia albinelor in bio stup si te astept cu alte comentari .

    RăspundețiȘtergere
  8. As dori sa-mi spuneti si mie cateva masurieficiente pt a feri albinele de hoti

    RăspundețiȘtergere