miercuri, 9 octombrie 2013

Filme apicole Mai 2013 ,incepem imultirea albinelor


          Imultirea albinelor , ce intelegem prin acest fapt , imultirea albinelor ,este atunci cand o familie de albine avand in componenta zeci de mii de albine sew decid ca nu mai au spatiu si creaza un armistititiu cu regina care varnd nevrand va trebui sa paraseasca stupul ..
         Dar ce se intampla defapt , cand stupu de albine se supra aglomereaza si spatiul devine tot mai mic si bineanteles albinele tinere devin foarte multe neavand la ce sa foloseasca laptisorul de matca produs in abundenta neavand la ce sal foloseasca vor crea botci .
          Botcile sunt niste cupole alungite iar la familile roitoare , acestea se gasesc pe partea de jos al ramelor , cu zecile si foarte lungi , acestea find de o calitate foarte buna .
          Dar findca roirea nu este cel mai bun aspect al unui apicultor ,  apicultorul decide sa porneaza el aceste botci fortand familia sa le construiasca , exista niste conditi pentru a le construi , deci prima conditie ar fi roirea aici albina decide in mare parte acest fenomen , si creste botci frumoase .
        O alta conditie find schimbul linistit de regina sau de matca , aici matca batrana decide sa accepte de bunavoie schimbarea find cele mai valoroase , findca aceste regine nu roiesc .
        O alta conditie ar fi botcile de salvare , acestea apar din cauza ca familia respectiva pierde subit regina sau moare din diferite cauze , in aceasta conditie albinele intra in panica si construiesc botci dar din pacate construiesc de slaba calitate acestea dand roade unei regine anemice care in general e buna doar pentru un an de zile dupa care trebuie schimbata .
         Precum am vazut sunt diferite conditi cand albinele se imultesc dar si diferite conditi prin care o pot face , totul depinde in mare parte de apicultor deci trebuie sa avem in vedere totate aspectele pe care o familie de albine le poate avea .
        Cu aceasta descriere va las si sper sa va placa filmul mai ales ca era mai de incepator , la acea data , va urez vizionare placuta multa sanatate si numai bine Ioan Olaru , si nu uitati sa vizionati mai multe filme sau sa citit postari pe acest blog .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu