miercuri, 9 octombrie 2013

Filme apicole Iunie 2013 , verificare nucleu 3


        Ce poate fi mai frumos in viata unui apicultor ca poate sa obtina singur reginele , acum cand prives in acest fagure si vad ouale proaspat depuse de o tanara regina ma cuprinde o euforie si o automultumire .
        Dupa ce reginele au eclozat adica au iesit din botci ele inca sunt niste copilasi care stiu un singur lucru ca trebuie sa se hraneasca si primul lucru pe carel va face este sa fuga la rama cu miere si sa manace findca are nevoie sa se intareasca , atat fizic cat si mental , cu toate ca o regina sau o oricare albina se naste sau eclozeaza cu scopul precis si mai bine zis de a supravietui .
         Albina nu are timp sa invete de acea natura a inzestrato direct cu aceste abilitati de a face lucrurile in functie de zilele care le traieste , iarr la regine lucrurile nu stau mai diferit .
        Precum spuneam mai sus dupa ce regina eclozeaza incepe sa caute hrana, , unei regine ai tebuie patru sau opt zile pana prinde putere , astfel vafi pregatita de a fi data la maritis, mai bine zis la zborul de imperechere .
         In ce consta acest zbor de imperechere , cand regina a prins destule puteri si este gata de zbor , ea face cateva zboruri de recunoastere apoi in a opta zi iese la zbor , unde se va intalni cu trantori , masculi albinelor .
       Trantori sunt masculi albinelor ei iau finta intr-un stup sau failie de albine in conditi specilae , unul dintre acestea find ouatul reginei in celule destinate cresteri acestora , dar mai pe larg vom vorbi intr-un articole viitor , deocamdat sa trecem la regina iesita la zbor .
     Dupa ce regina a iesit din stup zboara se indeparteaza spre un loc pe unde sunt trantori , cand acestia  dau de regina , care emite un feromon care ai atrage pe masculi acestia se ea dupa regina .
    Regina find  totusiu o regina ai pune la incercare , plonjeaza urca in sus iar numai cu cei care rezista se va imperechea , nu va alege la intamplare , ca masculi sa fie uni dintre cei mai vioi si reziatenti .
   Masculi dupa imperechere asi pierd viata , iar egina se va intoarce in stup unde este primita de albine si recunoscuta ca regina .
  Iata cam atat am avut de spus despre aceasta situatie a imperecheri reginei , si sa intelegeti de ce sunt asa de aparte albinele va invit sa urmariti un mic filmulet cu un control la un nucleu unde sa petrecut tot ce am descris mai sus , vizionare placuta Ioan Olaru , numai bine si nu uitati sa vizionati si alte filme de pe acest blog .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu